26 Սեպտեմբերի 2020թ. 8:53

Հայաստանի գործատուների հանրապետական միության կոչը

Հայաստանի գործատուների հանրապետական միության կոչը սննդի արտադրության և հանրային սննդի ձեռնարկությունների ղեկավարներին ՝ կապված կորոնավիրուսի համաճարակի հետ.

Հարգելի գործընկերներ.

Կորոնավիրուսային համաճարակի հետ կապված, ամբողջ աշխարհի առջև ծառացած մարտահրավերը առիթ է անդրադառնալու մեր անվտանգությանը: Անվտանգությունը սկսվում է ոչ միայն ձեռնոցներից, դիմակներից և հակասեպտիկներից, այլ նաև սննդից: Սնունդը ոչ միայն էներգիա, այլև մեր առողջությունն է:

Մարդկանց բարօրությունը, տրամադրությունը և կյանքի տևողությունը կախված են մեր կողմից սպառվող ապրանքների անվտանգությունից: Եթե ուզում ենք փոխել նշվածներից որևէ մեկը, ապա դա սկսում ենք սննդից:

Սննդամթերքի անվտանգությունը հնարավորություն է տալիս հասարակության ուշադրությունը սևեռել սննդային հիվանդությունների խնդրի, դրանց կանխարգելման և ախտորոշման վրա: Սննդամթերքի անվտանգությունն, իհարկե, այդքան հեշտ հարց չէ ավելի բարդացող և փոխկապակցված աշխարհում, որտեղ սննդի արժեքների ձևավորման ցանցերը դառնում են ավելի երկար, և ստանդարտներն ու կանոնակարգերը կարևոր դեր են խաղում դրանց անվտանգության ապահովման գործում:

Հայաստանի գործատուների հանրապետական միությունն իր հերթին, վերջին ժամանակներում, շատ բան է արել, որպեսզի և՛ արտադրողները, և՛ ամբողջ հանրությունը մեծ ուշադրություն դարձնեն արտադրանքի անվտանգության խնդրին և գիտակցեն դրա կարևորությունը: Ցանկանում ենք շնորհակալություն հայտնել ՀՀ կառավարության ներկայացուցիչներին, Սննդի անվտանգության պետական տեսչությանը, գյուղատնտեսության ոլորտի գործընկերներին, ձեռնարկությունների ղեկավարներին, սննդի ոլորտի աշխատակիցներին և բոլոր նրանց, ովքեր իրենց ներդրումն են ունենում սննդի անվտանգության ընդհանուր գործին, որոնք մեր քաղաքացիները գնում են ամեն օր: Եվ, իհարկե, մենք առանձին շնորհակալություն ենք հայտնում բոլոր մեր խորհրդատուներին՝ ձեռնարկություններում արտադրանքի անվտանգության համակարգերի մշակման և ներդրման գործընթացներում իրականացրած ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ԳՈՐԾԱՏՈՒՆԵՐԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏԱԿԱՆ ՄԻՈՒԹՅՈՒՆ THE REPUBLICAN UNION OF EMPLOYERS OF ARMENIA քրտնաջան աշխատանքի համար և բոլոր նրանց, ովքեր օգնում են խթանել անվտանգ և բովանդակալից սպառման գաղափարը հանրությանը:

Մեր բազմամյա աշխատանքի արդյունքները ապացուցել են, որ ապրանքների անվտանգության ապահովումը կախված է մատակարարման շղթայի բոլոր մասնակիցներից, որտեղ պետք է կարգավորվի յուրաքանչյուրի աշխատանքը, իսկ գործընթացները լինեն թափանցիկ: Դա հնարավոր է արտադրության իրականացման առաջադեմ մեթոդների շնորհիվ, որոնց մասին մենք պատմում ենք ձեռնարկություններում արտադրվող և սպառվող արտադրանքի անվտանգության համակարգերի ներդրման գործընթացում` հիմնվելով միջազգային ստանդարտների HACCP, ISO 22000, BRC, GLOBAL GAP- ի, ինչպես նաև թագավարակով պայմանավորված պահանջների վրա: Մենք ունենք նշված ստանդարտների և թագավարակի պահանջների կոմբինացված չափանիշները և փաթեթը, որը կարող ենք ներդրնել տարեր սննդի արտադրության և հանրային սննդի ձեռնարկություններում: Այս հարցով կարող եք դիմել մեզ:

Մեր նպատակն է ապահովել մաքուր սնունդ՝ առանց թագավարակի:

Ապրանքի որակը և մասնավորապես դրա անվտանգությունը սկսվում է կառավարման համակարգից, կանոնակարգերից և չափանիշներից, բայց գլխավորը` անվտանգ և որակյալ արտադրանք ստեղծելու որոշումից:

Մենք կոչ ենք անում պարենային ցանցի բոլոր մասնակիցներին մտածել իրենց կողմից արտադրվող սննդամթերքի անվտանգության մասին, կատարել «Սննդամթերքի անվտանգության մասին» ՀՀ օրենքի պարտադիր պահանջները և իրենց ձեռնարկություններում ներդնել սննդի անվտանգության համապատասխան համակարգեր՝ պահպանելով սպառողների առողջությունը և ապահովելով Ձեզ «սերտիֆիկացված ձեռնարկության» հատուկ կարգավիճակը:

Մաղթում ենք ձեզ բոլորիդ հաջողություններ այդպիսի բարդ, բայց հասարակության համար անհրաժեշտ առաքելության մեջ:

 ՀԳՀՄ գրասենյակ